Saturday, October 5, 2013

I want happy life but my sins doesn't allow me..Allahurabbi.

Sabda Rasulullah saw, Barangsiapa yang bangun di pagi hari dan hanya memikirikan hal dunia seolah olah ia tidak melihat hak Allah dalam dirinya.

Maka Allah menanamkan 4 penyakit:

1. kebingungan dan kesedihan yang tiada hujungnya.
2. kesibukan yang tiada kesudahannya.
3. Keinginan yang tidak pernah dipenuhi.
4. khayalan dan angan-angan yang tidak pernah dipenuhi.


Betapa jauhnya hidup manusia tersimpang dari jalan kebenaran. Hanya dunia dalam fikiran mereka. Cinta mereka hanya untuk manusia. Allahurabbi. Akhirat masih jauh dengan manusia manusia ini kerana mereka lalai. Mereka hanya mahu kebahagiaan hidup dan membahagiakan orang lain. Tapi  masih tak mampu. Itulah masalah manusia. Senyuman yang hadir bagaikan bukan dari kebahagian yang sebenar. Dan untuk itu mereka harus terus mencari kebahagiaan hakiki. Kembali kepada fitrah.


Bicarasikacamata: Aku hanya mahu bahagia. Dunia akhiratku.

.::abOut mE::.

My photo
Putrajaya, Malaysia
im nobody

.::Let's check this out::.

Hello there! Let me intro myself first. Dalam ic nama aku NUR ASILAH SUHAIMI but everyone out there call me shila. Lately, i found out yang aktiviti berblogging ni sangat sesuai dengan jiwa aku sekarang. Kalau sebelum ni aku lagi prefer berfacebooking but sekarang ni aku takde jiwa la kat FB tu. Drop by pon kejap-kejap je...hehe!

Dalam mencari diri sendiri ni banyak perkara baru yang aku jumpa. Mungkin dengan menulis di sini aku rasa puas dengan diri aku yang selama ni kelam mencari konklusi. Kerana secara lisannya, mungkin aku agak sukar untuk meluahkan kata-kata. Segala rasa yang dialami akan dicoretkan di sini untuk kepuasan diri dan tatapan bersama. Bingkisan mereka juga amatlah dihargai. Konklusinya, dengan rasa rendah diri saya mengalu-alukan ketibaan dan perkongsian rasa anda ke halaman ini.