Thursday, December 16, 2010

.::DAY 15::.

Challenge 15 : Put your iPod on shuffle. First 10 songs that play

Ipod? Aku mana la ada iPod ni. Home theatre ada la. haha!Walaupon aku peminat muzik tegar tapi takdelah sampai 24/7 nak sumbat telinga aku ni dengan muzik kan? Kat ofis aku da dengar kira ok la. Balik umah layan tv plak.hehe! Demi memenuhi cabaran kali ini aku senaraikan gak lagu pertama yang aku dengar hari ni kat favourite radio station aku. So, ni adalah 10 lagu pertama yang aku dengar kt ofis pagi tadi.

1. Love Story by Tailor Swift
2. Pump-it by BEP
3. If i had you by Adam Lambert.
4. Secret by One Republic
5. Teenage dream by Katy Perry
6. Just the way you are by Bruno Mars
7. So what by Pink
8. Nobody wanna see us together by Akon
9. Apologize by Timbaland ft. One Republic10. Mine by Taylor Swift

So, how? Bestkan semua lagu ni. That's why i prefer to listen Hitz.fm.



.::tAkrasaNakbeliPon.Hehe::.


Bicarasikacamata : Persahabatan yang sejati tak akan terputus walau seribu tahun tanpa pertemuan kerana sekali berkawan selamanya berkenalan.

Wednesday, December 15, 2010

.::DAY 14::.


Challenge 14 : A picture of you and your family


.::tHewEddingofJimmy&MarLia::.

Hey hey hey! Sowie for being late. Berhajat ingin mencari family photo Pak Suhaimi dan Mak Siti sahaja namun tidak kesampaian kerana gambar-gambar tersebut harus di scan dan scanner di rumah itu telah berada di dalam kotak dan bersiap sedia untuk di posting. hehe! Nampaknya niat itu terpaksa dibatalkan. Perasaan kemalasan agak menebal di situ. 

Akhirnya aku mengambil keputusan untuk menguppelod yang sedia ada di internet sahaja. huhu! Maafkanlah saya. Gambar ini aku amik dari muka buku adik bongsu aku yang bernama Aiman Akmal Bin Suhaimi. (Pehh! intro yang agak cemerlang di situ. Kasual sahaja.) Gambar ini juga dipetik dari Majlis Perkahwinan sepupu aku Jimmy dan Marlia. Anak dah sorang dah dorang ni. Syabas baia! Keluarga Pak cik Suhaimi semua ada dalam picture ni. Kalau korang terer cari gambar setiap sorang dari keluarga kecik aku dan senaraikan di bawah okay?(Kita main kuiz teka gambar lak hari ni...)

Ini famili besar belah ayah aku. Nama ayah aku Suhaimi Bin Ishak. Besar tak? Besar kan? Mestilah besar. Ha, kira cepat berapa kali perkataan 'besar' itu di ulang! (Ceh, masih mahu bermain-main). Ayah aku ada 9 adik beradik so kat situ kita dah boleh nampak keramaian umat Muhammad yang ada kan? Ni baru family belah ayah aku. Belum family belah Cik Siti. Sapa plak Mak cik Siti ni pulak kan?haha. Cik Siti ni mak aku la atau dalam ic nama dia Siti Roziah Binti Selamat.

Takpelah buat masa ni kita cerita famili kecik dulu okay? Nak cerita famili besar sampai 7 generasi pon tak habis kot.haha! (Show-off di situ). Aku plak anak ke-2 dalam famili ni and dalam famili dorang panggil aku angah. Dah anak ke-2 mestilah ada yang sulung kan? Abang aku nama dia Mohd Shaffeq. Dia ni kadang-kadang ada sikit perangai gila-gila. Suka cari gadoh ngan aiman. Tapi bila da marah rasa nak sepak je. Baran tak tentu pasal. Tapi papepon dia okay ngan adik-adik dia. Bak kata ibu dia ni penyayang sebenarnya. Penyayanglah sangat. Haha! Kitorang 6 beradik. 

Yang ke-3 lak diberi nama Nabila Suhaimi. Kenapa Nabila? haha! Dia ni ayah aku yang bagi nama. Ada sejarah nama dia tu. Dulu ayah aku ni biggest fan Kumpulan rock Search tu especially Amy. Kebetulan lak nama dorang Suhaimikan? Tu yang bangga tu. Haha. Adik aku ni plak dia bagilah nama Nabila sempena nama anak si Amy Search tu Nabila Huda. Binti pon Suhaimilah. Ish..ish! Macam-macam kan?

Yang ke-4 pon pompuan. Manis je muka. Nur Amira Suhaimi nama dia. Ha, yang ni paling tak makan saman degil sikit. Pendiam pon dia coz sangat susah nak dengar suara dia kat umah. Hmmm, ntahlah ada emas kot dalam mulut dia. 

Bawah mira, yas. Dia orang panggil Mok, Bob ataupun Badan Orang Besar. Dari situ pon korang da taw yang dia ni besar sikit atau bahasa kesatnya gemuk. hehe! Dia tak kisah pon orang panggil dia gemuk sebab dia ni memang kuat makan. Kitorang adik beradik kalau tak habis makan mesti bagi kat dia sebab tu lah dia jadi macam tu. Hehe. Eh! Lupa lak nak gtau nama dia Muhammad Ilyas Suhaimi dan yang paling bongsu Aiman Akmal Suhaimi. Ada aku mention nama dia kat atas tadi. Atau 'ayang ibu'. Ish! Apa la ibu ni panggil Aiman macam tu...haha! Kadang-kadang aiman sendiri yang ajuk panggil 'ayang ibu' tu...dia tak bagi ibu bersayang-sayang dengan dia dalam FB. Malu konon. Ok what ada orang panggil kita sayang, kan ibu?

Bicarasikacamata : Aku mimpikan seseorang malam tadi. Seseorang yang amat aku rindu. Thanks for coming in my beautiful dream



Tuesday, December 14, 2010

.::DAY 13::.


Challenge 13 : A letter to someone who has hurt you recently


Kehadapan kekasih gelapku, Uitm yang dikasihi semoga berada di dalam keadaan sihat sejahtera hendaknya.

Apa khabar kau kat sana? (Maaflah kalu aku berkasar dengan menggantidirikan 'KAU dan AKU' saja. Hope kau tak kisah) Kau sihat tak? Harap-haraplah kau sihat-sihat je sebab kau ada keje yang perlu dibereskan. Apa dia? Kau tak tau ke? Ni yang buat aku bertambah marah ni. Kau saja nak sakitkan hati aku kan? Bape kali da termasuk kali ni? Aku taulah aku tak layak nak masuk Uitm tu. Tapi cuba kau bagitau aku apakah kelayakan yang kau nak pada bakal pelajar kat sana tu? Insya Allah aku cuba penuhi kriteria-kriteria yang kau nak tu walaupun Gunung Everest kau nak ku daki.

Sayang,
Kau mesti tertanya-tanyakan apa salah kau dengan akukan? Tunggu jap! memang aku nak cite pon. Sabau! Pelan-pelan kayuh. Tanggal 28hb November 2010 bersamaan Ahad, jam 12.00 tengah hari. Aku tau kau akan paparkan keputusan permohonan ke Uitm pada jam tersebut tapi aku tak check tepat pada waktu pon. Aku kuar lepak ngan memember lama aku. Aku saja je tak nak check on time sebab aku tau internet very slow time tu. Kenapa kau tanya? Sebabnya kau pon taw. (Buat-buat tanya plak.huh!) Sebab bukan aku sorang je yang apply. Ramai lagi warganegara Malaysia ni yang apply kan? So, mestilah line busy. Ramai yang berkobar-kobar nak check result dorang time tuh. Then, aku pon decide nak check tengah malam je tunggu tak ramai yang online. Lantaran itu, aku pon keluar berfoya-foya sambil berjoyah dengan kengkawan aku.

Kekasihku,
Pada malam hari yang sama, usai segala aktiviti harian aku pon terus duduk di depan PC rumahku bagi menyemak keputusan permohonanku. Hatta, aku pon menaip 'Permohonan Kemasukan ke Uitm Sesi Disember 2010' di Google Search dengan hematnya. Setelah paparan portal Uitm telah keluar aku pon mengkelik pada semakan permohonan. Di situ pihak kau minta aku memasukkan no kad pengenalan aku. Aku pon menaip dengan perasaan yang aku pon da lupa macam mana. Yang aku taw memang jantung aku ni berdegup kencang macam lepas lari pecut 110 meter berpagar sambil terjatuh di pagar ke-2 lantas bangun untuk meneruskan perlarian hingga ke garisan penamat (Berpagar? Biar! Saja aku nak world kan cerita).

Uitmku,
Apa kau nak tahu, alangkah terkejutnya aku apabila yang dipaparkan adalah...

"Harap Maaf,

Permohonan anda ke Universiti Teknologi MARA adalah tidak berjaya."


Oh tidak! Tak mungkin. Aku tersandar di kerusi itu ketika itu. Senyap. Tanpa kata. (Hanya kipas menjalankan rutinnya) Apakah yang bakal terjadi pada masa depanku. Futureku. Apakah benar aku tak layak? Yeah! Aku tak layak di situ. Akur.

Kau yang ku sayangi,
Apa salahku kau buat ku begini dalam dilema dia antara jalan derita. (Nyanyi lagu persimpangan dilema la plak). Apa salah aku kat kau weh? Aku nak taw gak. Member aku 2 orang mintak kos yang sama ngan aku dapat je. Kau tak puas hati apa dengan aku? Aku menggatal ngan laki kau ke? Tak pon langgar kete Vios kau? Atau mungkin mood kau tak OK skrg ni? Aku rasa semua tu tak mungkin sebab sumpah aku tak pernah buat semua tu dan pasal mood kau aku takde kene mengenakan sebab kita jumpa pon tak pernah. Aku je kenal kau tapi kau..mana nak kenal aku kan?

Oleh yang demikian, aku telah pon membuat rayuan bagi mencuba nasib buat kali yang kedua. Who knows ada rezeki akukan? Tak salah aku mencuba. Namun, harapanku kali ini tidaklah tinggi melangit bimbang tersungkur lagi. So, sekarang ni aku terpaksalah menjalani rutin harian aku seperti biasa ke tempat kerjaku tanpa memberangankan diri ke menara gading.

Takpelah mungkin bukan rezeki aku ke sana kali ini. Allah maha mengetahui apa yang terbaik untuk hambaNya. Aku redha dan pasrah jika ini kehendakNya untuk aku. Mungkin keluarga lebih memerlukan aku di saat ini. Akur di situ.

Akhir kata, aku tak kisah apa pon yang bakal terjadi lepas ni. Aku pasrah dalam keredhaan lalu terima seadaanya ketentuan qada' dan qadar dariNya. Semoga kau mempertimbangkan permohonan rayuanku sewajarnya supaya aku tidak menulis seperti ini lagi demi kebaikkan semua pihak sama ada yang hidup mahupon yang telah meninggal dunia. Sekian sahaja penulisan rasa ketidakpuashatianku terhadapmu wahai kekasih gelapku. Pen-off!


Yang derita merinduimu,
Shila Suhaimi



Bicarasikacamata : Jika sesuatu sudah tertulis bukan milik kita maka ia bukanlah milik kita dan jangan ditangisi pemergian itu.

BlogUpdate : They just received this letter and allowed me in. =)

Monday, December 13, 2010

.::DAY 12::.


Challenge 12 : How you found about blogger and why you made one?

Walla! Hari yang ke doblas dalam bulan doblas telah tiba dengan rileknye. Mentang-mentang hari ni hari ahad berilek-rileksan ko kan?hehe. Merujuk perkara umum di atas, (chewahhh!) mana aku taw sal blogger ni dan kenapalah aku wat blog ni kan?hehe. Sekali lagi saya ingin mempersilakan kembali Puan Sri Shazwani Akma Shaiful Bahri untuk memberi sepatah dua kata. Dipersilakan. hehe! Sambil membetulkan mic, "Assalamualaikum wbt, saya ingin merakamkan setinggi-tinggi tahniah kepada Nur Asilah Suhaimi atau lebih mesra disapa Shila kerana usaha gigihnya beliau telah berjaya memiliki sebuah blog yang indah untuk dikunjungi oleh para-para blogger yang aktif dalam bidang ini ....bla...bla...bla...dengan lafaz bismillahirrahmanirrahim saya merasmikan blog Journey of ma life ini" (gong dipalu sebanyak 3 kali) Wahhhh! Dah rasmi rupanya blog aku ni.haha! TQVM Puan Sri! Pas ni bawak Tan Sri skali okay?

Alhamdulillah, dalam awal tahun 2009 aku telah diperkenalkan dengan aktiviti berblogging ini secara tidak rasminya oleh kak kema. semua ni terjadi masa aku menjalani latihan industri kat Zafco Travel & Tours. Kak kema bertanya, "Shila ada blog x?" "takde" aku pon menjawab. "Buatlah...!" "Hmmmm..nantilah." Masa tu satu hapa pon aku tak taw sal belog membelog ni. At last, sebab dah selalu sangat tengok Kak Kema membelog..aku pon, "Kak,cane nak membelog ni? Akak buatkanlah...orang tak reti." Di situlah aku didedahkan dengan dunia blogging ni. Pernah terjadi peristiwa lucu mengenai blog aku ni. Ada jugak yang masih kurang arif dengan dunia ini. Haha! masih ingat lagi. Time tu kat hostel, tengah leka berblogging bersama roomates tersayang datanglah 2, 3 orang jiran bilik sebelah menjengah aktiviti jiran-jirannya di situ ketika itu lalu salah seorang daripada mereka ramahkan diri untuk bertanya "Wak gapo ni?" Kami pon menjawab "Buat blog.." "Ha? Wat gapo?" soalan diulang kembali. Mungkin tidak jelas akan jawapan yang diberikan sebentar tadi. "Buat blog..", panjang sedikit bunyi blog di situ."Gapo dia tuh?" soal kawan tadi dengan tak puas hatinya sambil tengok pada skrin laptop kami. "oooohhhh...BELLOOG!" Dah ada kefahaman di situ. Biasalah lain-lain orang ni lain sleng dia. haha! Satu bilik ketawa geli hati. Kira macam-macam kenanganlah aku dengan blog ni. Ada sedih, ada gembira, ada rasa keseorangan, rasa marah, excited, hyped dan macam-macam lagilah. Semua aku coretkan dalam blog kesayangan aku ni. Last but not least, aku thank sangat-sangat pada Kak kema kerana telah memperkenalkan aku dengan 'sesuatu' yang boleh menemani aku dalam apa jua perasaan atau situasi sama ada manis mahupun pahit. Penampilan istimewa dalam lembaran penulisan kali ini....


.::Loading 6%::.


.::Loading 14%::.


.::Loading 28%::.


.::Loading 35%::.


.::Loading 42%::.


.::Loading 58%::.


.::Loading 69%::.


.::Loading 77%::.


.::Loading 83%::.


.::Loading 98%::.





.::MemPerkEnaLkanPUanSriShAzwaNiaKmaShAifuLBaHri::.


Bicarasikacamata : Baru aku perasan blog kali ni banyak berdialog kan?

Saturday, December 4, 2010

.::Roni Rona Pancarona::.


Hey hey hey! Kenapa roni rona pancarona? Kenapa bukan rona roni makaroni? Haiya kakak aa...itu lona loni makaloni celita tibi lah itu sapa belakun blont palale..manna samma. Tengok amoi sebelah umah aku plak yang kena explain kat korang. (Eh, aku mana ada jiran cina...haha!) Roni rona pancarona ni plak event yang aku attend hari ni bertempat di Stadium Pancarona Presint 18. haha. Di situlah entri ini mendapat nama, Pehh! Meriah giler beb! satu famili aku masuk acara dan kalau nak senaraikan kat sini memang letihlah. Dah nama pon Family Day mestilah 1 famili xkan lak aku sorang je.hehe! Semua acara kot kitorang masuk dan bermacam-macam hadiah yang kitorang sapu. Minta maaf ye semua. hakhak! (Tuhan marah orang takbur shila...) uhuk!okok. Be humble now. Alhamdulillah rezeki Allah Ta'ala bak kata mak aku.

Dalam kehappeningan yang berlaku, datang plak seorang hamba Allah dari bumi Pilah turun ke bumi Putrajaya ni. Guess who??? kasik saspen sikit.

Taraaa...







.::thEfUturEteAchEr::.


.::mAzShiLa::.


.::OnEtWopOseBefOreGoinghOme::.


Haha. tak sangka lak orang pilah ni nak datang kan? even for a while jadik la sebab da lama sangat tak jumpa ko after school. Time amik result spm pon ko takde kan? sampai hati.huh! By the way, thank you so much sbb drop by. Hilang sikit rindu di hati. Akhir kata event hari tu berlangsung dengan meriahnya di bawah lindungan awan mendung.

Bicarasikacamata: Kagum dengan usaha kerajaan negeri Melaka bagi meningkatkan ketibaan pelancong luar. All the best!

Thursday, December 2, 2010

.::DAY 10::.


Challenge 10 : Songs you listen to when you're happy, sad, bored, hyped, mad

Hey bloggie! I do love music and please don't separate us okay? There's a lot of song yang aku suka dengar. Aku takde tajuk lagu spesifik yang aku dengar. Aku dengar semua lagu asalkan best n lirik dia meaningful. Kalau lagu best tapi lirik terbarai Oh tidaklah! (bajet bagus je dak shila ni kan?) Tapi kalau tengah sedih janganlah dengar lagu sedih nyah...time sedih mak suka dengar lagu happy. Barulah mood happy tu timbul. Betul tak? Jangan layan sangat perasaan sedih tu okay? Kita hidup ni kenalah selalu happy barulah takde garisan-garisan penuaan kat muka tu...haha! Speaking about music u love to..aku sangat suka dengar lagu-lagu Rossa. Kenapa? Ntahlah...bagi aku bait-bait lagu Rossa tu kebanyakkannya ada kena mengena dengan hidup aku and melodinya pon sedap di dengar. Lagi aku suka dengar Hitz.fm sebab lagu-lagu dia banyak best-best. Time boring aku dengar hitz dan layan jela lagu yang DJ main 2...kalau taw lagu tu aku akan nyanyi sekali. Lalalalala....



.::LagUtErbaikCintailAhakuFromROssa::.







.::iLovehisSongtOo::.




Bicarasikacamata : Kisah lama terungkit kembali menghantui diri.




.::DAY 09::.

Challenge 9 : Something you're proud of in the past few days

Hello my dear friends! I gotta share with u something. Its about my BFFs. aku dapat berita ni pon semalam. Tahniah aku ucapkan kepada BFF aku 2 orang ni yang juga merangkap kembar aku Nurul Izzati Mohd Utama dan Nor Aziela Mohd Nasir coz dapat menjejakkan kaki ke universiti. Itukan yang korang mimpi-mimpi selama ni. Mimpi aku je tak jadi kenyataan lagi. Congratulations guys! (Eh eh nak gak wish dalam english kan?) Itu lebih afdal.hehe! Aku bangga giler dengan korang. Walaupun aku masih di sini tanpa apa-apa utusan aku doakan kalian terus sukses dalam bidang baru yang korang pertaruhkan jiwa dan raga. Aku taw korang boleh wat lebih baik dari aku, lebih baik dari sebelum ini. Korang siap-siapkanlah diri berhadapan dengan onak duri yang sentiasa beranjau dalam sana okay? Ada apa-apa masalah korang carilah aku bukan jauh pon Shah Alam dengan Putrajaya ni kan? Dah ada kat Shah Alam nanti rajin-rajin la drop by k? Dah jadi student IPTA jangan lupa kerani cabok ni taw?hehe. Akhir kata, SELAMAT BERGELAR MAHASISWI! Im gonna miss our moment together at poli dan saat-saat kita bersama.

Bicarasikacamata: Masih menunggu berita baik dari sahabat-sahabat yang lain.

.::DAY 08::.


Challenge 8 : Short term goals for this month and why?

OMG! Dah dekat seminggu aku tak singgah bloggie aku ni. Habislah assignment aku...konpem lecturer deduct mark ni. Pehhh! nak wat camne? Aku tak sentuh Cik bloggie no pon sebab nak pastikan keje aku ni "siap before 31st December ni" kata rakan sekerjaku. Ha, dialah yang suruh aku rekod cuti staf DCA seluruh Malaysia ni dan makesure siap sebelum 31hb ni...ni lah short term aku sekarang ni! Nak kene explain ke? Perlu ke? Tak payahlah...dah tentu-tentu korang da taw kenapa aku kena siapkan keje ni kan? Sebab da memang ni keje aku!!! Nak explain pe lagi?haha! okaylah, bos aku da jeling-jeling tu..Wacalu!

Bicarasikacamata : Tahniah kepada sang sahabat kerana berjaya menjejakkan kaki ke menara gading.

.::DAY 07::.


Challenge 7 : A picture of someone/something that has the biggest impact on you

Pergghhh! susahnya cabaran hari ke-7 nih. Kenapa ntah jari jemari aku yang biasanya lincah menari meluahkan isi hati hari ini agak gugup menjalankan rutinnya. Mungkin kerana sang otak tidak memberikan arahan sewajarnya.haha!

Okaylah, meh aku nak cerita. Cerita aku ni sedih taw, sanggup ke korang nak baca?Haha. Sejak dari kecik memang aku tinggal dengan dia. Ops! bukan tinggal serumah tau tapi rumah aku sebelah je umah dia. Start aku umur 5 tahun aku akan ke rumah dia untuk belajar mengaji. Bukan sebelum tu tak pernah tapi datang untuk main-mainlah. Bermula dari Muqaddam, Al-Quran sampailah aku khatam. Ya Allah, besarnya jasa beliau padaku. Apa yang aku masih ingat waktu aku sekolah rendah kitorang adik-beradik beserta sepupu sepapat aku akan datang mengaji sama ada sebelum pergi sekolah agama ataupun balik sekolah. Itulah rutin harian kitorang sehari-hari. Dan yang paling aku xboleh lupa setiap kali datang mengaji mesti kitorang dihidangkan dengan makanan yang sedap-sedap. Ada nasi lemak, cekodok manis, pisang goreng, keladi goreng, keledek, bubur dan macam-macam lagilah. Paling sedap TEH TARIK dia. Pehhh! xpayah minum kat kedai mamak. Memang sebijik teh tarik kat kedai. Beliau memang pandai masak sampai setiap kali ada kenduri kahwin kat area rumah tu mesti dorang akan panggil dia untuk memasak atau lebih spesifik lagi KETUA TUKANG MASAK.

Pada suatu hari, kami sekeluarga terpaksa berpindah sebab tempat kerja ibu berpindah ke Putrajaya. So, kami pon kena la pindah. Tapi aku tak nak pindah! Aku nak duduk dengan dia. Aku yakin dia boleh jaga aku. Lagipun dia dah tua sapa nak jaga? Namun demi keluarga aku terpaksa gak ikut pindah sekali. Sedih gila time tu. Aku pon belajar la kt sekolah putrajaya tu. Tak lama pas SPM aku dapat offer study poli kat perlis. Dan yang paling aku tak boleh lupa dia nak ikut skali hantar aku kat poli tu. Ya Allah, dia da la sakit, badan pon da kurus je. Macam mana nak jalan jauh? Dia kata nak berubat kat umah mak ngah. Mak ngah aku merangkap kakak ayah aku dok Jitra. Tak ramai yang ikut hantar aku. Ayah tak ikut sebab nak uruskan adik-adik yang lain kat umah. Ibu,dia n aiman je yang ikut hantar aku. Kitorang g naik bas. OMG! dalam bas tu sejuk gila! Aku tengok dia da merekot da. Aku selimutkan dia dengan selimut yang aku pakai. "Takpelah aku tahan. Sikit lagi nak sampai ni.."Aku cuba sedapkan hati. Memang perjalanan malam tu aku terasa sangat panjang.

Aku dok umah mak ngah aku beberapa hari sebelum mendaftarkan diri ke poli tu. Lepas mendaftarkan diri dalam dua hari, ibu ngan adik aku pon nak balik ke Putrajaya. Dan perkara yang paling memeranjatkan aku dia pon nak ikut balik sekali. "Bukan hari tu dia kata nak ikut ke utara sebab nak berubat ke? Kenapa sekarang nak balik pulak? Dia da sihat ke? Dia ada penyakit kronik mana boleh baik dalam 2, 3 hari?" Aku monolog sendiri namun tiada jawapan yang pasti.

Beberapa bulan kemudian, dia datang lagi ke utara bagi menjalani rawatan secara konsisten. Lagipun mak ngah aku mampu untuk membayar rawatannya yang agak tinggi. Sekali-sekala aku balik ke rumah mak ngah untuk melinat keadaannya. Dalam sakit yang badannya hanya tinggal rangka dia minta aku mengurutnya. Mungkin begitu naluri tuanya mahu dibelai anak dan cucu. Namun aku hanya mengurut sambil mengusap lembut badannya.

Hari berganti hari dan bulan berganti bulan, keadaannyaa makin tenat. Aku tahu dia berada di utara tapi kenapa aku tak pergi melawatnya? Aku sibuk dengan tugasan sana-sini. Maklumlah semester 1 banyak perkara baru yang perlu dipelajari di poli. Aku lupa menjengah dia yang selalu menantikan kehadiranku. Setiap kali dia bertanya soalku pada mak ngah "Mana shila?". "Dia banyak keje kat poli tu kot" balas mak ngahku. Hanya itu yang boleh mak ngah nyatakan padanya. Hal ini hanya aku ketahui selepas dia meninggalkan kami semua. Aku menyesal tak terkata. Kerana dialah insan yang banyak mengajarku erti kehidupan dan mengubah corak hidupku. Tanpanya aku mungkin membesar sebagai seorang remaja yang lena dengan kejutan budaya. Siapakah 'DIA'? 'DIA' yang istimewa adalah nenda tercinta.

.::ArwahNenekBersamaArwahAtokAchiKdanUcu::.



Bicarasikacamata: Perjalanan menyiapkan entri ni terpaksa diberhentikan beberapa kali sebab penulis tak dapat menahan perasaan sebak.=P

.::DAY 06::.

Challenge 6 : Favourite superhero and why?


Finally, entri yang ditunggu-tunggu telah tiba dengan kacaknya. Cabaran bagi hari yang ke-6. Nilah entri yang dapat menangkap mata aku ketika pertama kalinya aku mendapat tawaran cabaran bulan doblas ni dan kerana ia jualah aku menerima cabran ini. Siapakah superhero anda dan terangkan pilihan hati anda di sini. Ehem..ehem! Aku berdehem macam orang sakit tekak. Sebelum tu aku nak tanya korang dulu. Korang minat sape weh? Aku ada minat sorang superhero yang takde pusat ni. Haha! mesti korang dah dapat teka kan? So, xpayah la aku story panjang-panjang kan? Aku pon konpius dia ni superhero ke? Biarlah kalau x pon. Janji aku minat dia. Aku minat dia bukan sebab dia kuat ke apa. Aku minat sebab dia ni genius dan super kacak.



.::siapakahJejakaMistEriIni?::.


Mesti korang da boleh teka kan? haha. Bijak! Meeeemang bijak! (Yela-yela aku bagi full image dia. Amaran keras! Jangan tenung lama-lama okay?

Pehh! Aku ni tak pandai nak berangan. Aku tak mintak dia ni jadi laki aku apatah lagi nak minta dia jadi putera raja yang datang merescue puterinya (iaitu aku) menentang kejahatan perempuan sihir. (Apa kau mencarut ni shila?) Tapi dapat tengok live skali pon jadilah. Dalam mimpi pon xkisah janji jumpa. hehe! Kepada Mr. Super Kacak ku semoga dikau terus sukses dalam duniamu kerana aku sedar dunia kita berbeza bak pipit dengan enggang dan umpama semut dan gajah...eh, boleh ke? Ah, kasik bedallah. Berbahagialah hendaknya dan kenang daku dalam doamu. Walla!


.::mR.sUperKacak::.


Bicarasikacamata : Aku suka jugak Tom Welling berkemeja kotak-kotak tanpa sut supermannya. =P



.::DAY 05::.


Challenge 5 : A picture of somewhere you've been to

I wanna have been in New Zealand. Nak pegi gak! Can anyone send me there? Hurm. Unfortunately, negara sendiri pon tak habis round lagi ada hati nak pi negara orang (Aku bermonolog di situ). Tapi tulah impian aku dan semoga my dream come true. Sudahlah, xpayah nak cite tempat yang ko xpenah pegi shila. Ko xnampak tajuk pe kat atas 2? Aku sepak gak ko ni kang.haha! okok! Garanglah cik bloggie ni, rilek sudah aku nak cite la ni...taraaa...


.::ibeliEveIcaNfly::.

Guess where? Genting Highland! Waaa..manyak pandai aa. Lu punya bapak sapa nama?Mesti dia suka hati punya ala anak ini macam pandai. Mana lu taw? Aku taw la sebab aku yang letak gambar ni. Bodoh punya apek! haha.(Gurauan di situ..jangan marah aa apek..hehe!)

Gambar ni kitorg amik masa 1st time aku sampai atas gunung 2. Pehh! 1st time la orang kata so reaction dia macam pegi main salji. Sejuk gile! tapi yang peliknya si Christie 2 ley lak dia pakai suar pendek. Geleng kepala aku ngan member-member yang lain. Haha! Apa-apa pon memang sangat happening lagi-lagi aku pergi ngan BFF aku Zati, Terry and Christie. Tapi kitorang pegi balik hari je, dorang kata kalau nk habis cover semua game 2 kene stay dalam dua hari. konklusinya kitorang xhabis cover namun yang demikian tidaklah merasa kerugian sebab bayar separuh je guna ID abang Christie yang keje kat sana. So, bayar separuh main separuh la..haha! Separuh pon separuhlah janji puas. Pasni please jangan ajak aku g genting lagi k? Sudah muak kot coz buat masa ni ada lah 5 kali aku g. Cukup-cukuplah 2 kan shila. Walaupon assignment ni 1 je picture aku pedulik hape..nah! untuk tatapan korang bila rindu-rinduan...=)

.::wELOveRAinbOwcOlor::.


.::aLsoFLowEr::.

Bicarasikacamata : Menyimpan hasrat melancong ke New Zealand bersama yang tersayang(s).


.::DAY 04::.

Challenge 4 : A habit that you wish you didn't have

Habit? Habit ni apa ya? Rabbit aku taw la. Hari-hari dok berlari-lari sambil terlompat-lompat kat umah aku. Ha! Nak cite sat sal rabbit ni, ada ke dia pi gigit wayar internet kat umah aku ni? Sakitnya hati. Nasib baik ada wayar spare kat umah aku, kalau tak memang kitorang 1 family da pakat nak wat satay arnab je. Lagi-lagi abang aku tu. Aku tengok dia memang dah lama aim rabbit tu...haha! (Apa la aku ni dengan rabbit pon nak cari pasal).

Okaylah, we back to the point given. Yang tadi tu sedikit sebanyak aku bermukadimah pasal entri kali ni. Aku ni ada satu habit yang aku sendiri tak suka. Yela dah nama pon habit...kalau leh memang nak elaklah kan?ha?Tak paham? Ish!nak gak aku cakap urdu ke? Yela-yela dalam bahasa kebangsaan urdunya habit memberi maksud tabiat buruk. Kira macam tak baik untuk kesihatan la..haha! Main bedal je, janji korang paham. Habit aku ni datang ikut time, time aku dok lepak-lepak tengok tv atau masa tengah dok diam-diam sambil membaca tu tangan kiri aku ni cepat je naik kat kepala cari rambut gatal. Korang dapat tangkap tak ayat aku ni? Atau masih samar-samar sambil makan buah tamar? Haha. Kalau diikutkan memang la kita tak nampak kepala kita sendiri kan? Tapi yang magiknya jari-jemari aku ni pandai plak cari. satu lagi yang aku musykilnya tangan kiri aku je yang pandai cari rambut tu. Bila time lenguh tangan kiri aku try lak tangan kanan tapi seurat pon tak berjaya cabut..haha! Aku pon pelik. Memanglah orang kata rambut gatal ni buat kepala kita gatal tapi yang mendatangkan masalah kat aku ni kalau da hari-hari tengok tv, hari-hari cabut rambut, hatta botaklah kepala hamba. Aduh! Apapun aku masih berharap habit ni akan hilang satu hari nanti. Marilah bersama-sama mendoakan kesihatan dan kesejahteraan kita semua.


Bicarasikacamata : Menaip entri sambil menikmati bihun tom yam terbaik dari kolam air panas. Pehhh!

.::DAY 03::.


Hey guys! Tell you what. Hari ni da 3hb Disember kan? How do you feel about this challenge so far? Mesti berkobar-kobar untuk meneruskan cabaran demi cabaran kan...all the best!


.::Theatre Competition::.


Challenge 3 : A picture of you and your friends

Hey hey hey! Look at the picture above. I love this photo damn much. Guess what the story of? Aku gerenti mesti korang da taw kan? (yela sebab aku da label kat bawah tu..huh!) Especialy ex-classmates aku...(tu pon kalau korang baca surf blog aku la kan..) cuba cari aku dalam gambar ni...senang kan? Akulah yang berbaju sekolah di situ..cute x?cute x? (jangan ada yang dengki di sana okay?) gambar ni kitorang amik lepas pertandingan teater tu..tengok semua sedang cuba menggayakan watak masing-masing...termasuklah aku yang berada di tengah ketika itu.

Okay, let the story begin. Dalam teater tu aku pegang watak budak sekolah. Nak kata baik 2 xkot..haha! Aku berlakon watak antagonis sebagai Rina. Rina ni dia minat plak kt mamat handsome sebelah aku dalam gambar 2.(Don't get me wrong okay? Dalam cerita ni je. Lakonan semata-mata di situ.) Akan tetapi mamat tu tak minat kat aku. Ops! Lupa plak nak introduce sebentar tadi...mamat tu nama dia Shah and dalam teater ni nama dia Awang Kassim..(Apa punya kampung daa nama dia..tapi memang kampong pon haha!) Okaylah..kalau aku cerita dari A to Z sal teater ni sampai 31hb pon tak habis...cabaran-cabaran yang lain plak camne kan? takkan nak abaikan plak...be fair okay? Oleh yang demikian aku memendekkan je apa yang panjang...

Drama ini dibintang dan bulankan oleh >> Sila rujuk photo di atas. (Pandai-pandai la korang cari berdasarkan watak yang diberi..haha!)

Shah@Awang Kassim (Paling handsome mestilah hero..yucks!)
Wun Wei@Tania (Heroin yang comel)
Hani@ Datin Sally (Mak datin yang angkuh tapi manja ngan laki dia ni...hehe!)
El@Datuk Megat (Ahli perniagaan/bapak si tania)
Botak@Awang Bakhil (Pembengis dia ni)
Farah@Bini Awang Bakhil (Kene ikut je cakap laki)
Che Nab@Mak Nab (Mak cik kantin merangkap mak aku)
Aku@Rina (Budak sekolah/anak mak nab..jahat dia ni..hehe!)
Aini@Cikgu Disiplin (Takot wooo..garang dia ni)
Ott@Cikgu besar (Ala...hai!cikgu besar yang kecik)
Kak Bie@tukang cuci 1 (Melodi!)
Zira@tukang cuci 2 (Kalau kak bie melodi dia ni michelle yeoh)
Saeidah@pekerja kantin/anak si awang(Banyak income ni sbb byk sgt watak..hehe)
Kema@pemutarbelit cerita (Tukang cerita)



.::Gambar ini diupload atas permintaan seseorang::.


Bicarasikacamata : Pagi-pagi lagi ada orang YM aku habaq assignment dia dah siap. Hey pigi dah! tapi dalam hati hish tak boleh jadi ni.











.::DAY 02::.


Challenge 2 : The meaning behind your blogger name




Apa ye nama blogger aku?haha...(cuba untuk buat lawak kurang pandai di situ..hehe!)shilalecious dot blogspot (Bukan nama sebenar) .ni lah padahnya banyak sangat baca mastika...haha! Muktamad!xboleh tukar dah...2 pon kak kema yang cakap..(sapa pulak kak kema ni?)ha?okok..lupa nak introduksi sebentar tadi...Shazwani Akma Shaiful Bahri. Beliaulah individu yang bertanggungjawab dalam memperkenalkan industri dunia blogging ni kepadaku...(ayat Michelle Melodi..pinjam ayat orang je aku ni..hehe!) Nama ni pon aku main bagi je kat dia...sebab nama ni je yang lintas kat kepala aku time tu...banyak lagi nama yang terlintas sebenarnya tapi yang ni dia naik train so bunyi dia kuat sikit 2 yang terpandang 2 yang lain sume naik bas. Slow...haha!(masih cuba bergurau disitu...shila...shila!)


Jap!main point dia kat perenggan ni la..haha!hey hey hey be serious shila...okok!korang ingat tak dulu macam ada fenomena tambah-tambah nama kat belakang 2?ala...time fergilicious kuar album tula...ha,time 2 la aku terinfluenced sekali dengan nama kenama jadah ni...rasa cam sedap je kan?kira ok la 2...hehe!

Sebenarnya aku nak letak nama Shila Suhaimi seperti yang diletakkan kt FB dan juga email address aku tu...akan tetapi baru kusedari bukan aku sorang je punya nama Shila Suhaimi kt dunia ni..sob!sob!agak kecewa di situ..ada jugak mereka yang berkongsi nama denganku diluar sana..tapi kan mak aku kata orang nama shila suhaimi ni baik-baik belaka...agak megah disitu hehe!

Secara konklusinya, ada apa dengan nama?nama mempunyai banyak maksud yang tersendiri. Kadang-kadang pemilihan nama juga agak penting kerana ianya akan mempengaruhi individu itu sendiri...yeah!!tuuudia....tahniah!aku baru je melengkapkan cabaran hari kedua di bulan disember ini...hoho!sekian...nak taw cabaran 3hb?jap!dah 3hb lom?esok kan?tunggu esok aku cerita.


.::Amaran Keras! Jangan bagi nama-nama ini pada bakal anak anda::.


Bicarasikacamata : Aku rasa sistem HRMIS kat ofis aku menyokong 200% aktiviti berblogging aku di sini.





Wednesday, December 1, 2010

.::DAY 01::.



Challenge 1 : A recent picture of you and 15 interesting fact about yourself


.::as blur as me::.


Jam menunjukkan 11.46pm. Okay belum 2hb lagi..masih sempat lagi!(walaupun aku taw waktu menghabiskan entri ni xmungkin kol 11.59pm...huhu!) Sowie puan, sok pagi-pagi sebelum pukul 8 saya letak assignment saya atas meja puan k?haha...nilah ayat aku kalau tak sempat nk submit assignment before due date dia...pinjam la kejap! okok!bila nk cerita pasal tujuan sebenar entri ni?dok merapukan diri saja...ehem..ehem!

Merujuk perkara di atas ini adalah cabaran bagi hari pertama, saya Nur Asilah Suhaimi akan menyahut cabaran yang telah ditawarkan oleh rakan blogger saya. Peh!ayat surat rasmi tuh...sudah!sudah!(pinjam dialog Haziq dalam filem Syurga Cinta..hehe!) Kira ni macam homework budak sekolahlah...sehari 1 essay...so,disebabkan perasaan rindu pada kantin sekolah makin hari makin menebal aku gagahkan jugak untuk mengarang hari demi hari, tahun demi tahun..hehe! Ntahlah sejak dua menjak ni aku da macam addicted nk berblogging, mungkin sebab laman sesawang yang lain dah sawang menyawang kot...atau dalam bahasa Urdunya BORING! Ok mari teruskan pembacaan anda mengenai diri saya...yehaaaa!

Fakta 1 : Gadis yang mesra disapa shila ni amat GEMAR MELANCONG atau dalam bahasa melayunya travelling. Mempunyai cita-cita untuk menjelajahi seluruh dunia. pehhh!kalu la aku dapat g NZ...ha?NZ tu apa?hehe..oops!NEW ZEALAND la sayang...Tapi sebelum tu kene habis cover 1 Malaysia dulu la kan?baru ley nak pergi tengok negara orang...akan aku pergi bersama yang tercinta(s).

Fakta 2 : Minat Football especially SPAIN and LIVERPOOL...biarlah orang nak kata apa hati aku tetap pada liver! aku da try da nak minat kelab lain tapi xleh la...lagi-lagi MU. Aku pon xtaw kenapa...huhu!sowie MU fan..Liverpool always in my HEART. You'll Never Walk Alone.

Fakta 3 : Peminat tegar YONG TAU FOO kt pasar tani presint 2...haha! Penah ada satu masa tu setiap minggu kalau g pasar tani mesti beli, kira ni menu wajib la...sekarang ni da keje so masa nak g 2 amat limit...sedih...xde sapa leh lawan Sri Wangsi. Cayalah bro!

Fakta 4 : TAK SUKA TENGOK CERITA SERAM DAN YANG NGERI-NGERI. Bukan sebab takut tapi sebab takut nanti jadi penakut!hmmm...paham tak ayat aku ni?haha...kira tak nak tengok sebab nanti terbayang-bayang....g mana-mana pon terbayang hantu yang kita tengok 2...pastu mulalah g bilik air pon nak teman...haha!

Fakta 5 : Mempunyai seorang KEMBAR yang bernama Nurul Izzati Mohd Utama!pehhh...siap nama penuh...hehe! Aku jumpa dia kat PTSS tempat aku belajar dulu...dia kembar aku lain mak lain ayah...aik?ley ke macam tu?haha...boleh...boleh!(peminat aku menjawab....=P)

Fakta 6 : Mengidamkan BLACKBERRY...ada sesapa tak nak hadiahkan saya?Nak beli tak mampu...xdapat Blackberry, air blackcurrant pon kira jadilah...hehe!

Fakta 7 : suka shopping sorang-sorang...tak banyak kepala sebab da survey nak beli apa. time nak beli tu tros g kedai yang da aim lama 2...pas beli tros balik...penat pon tak!hehe...tapi kalau bab baju kurung kene ajak ibu gak coz xpandai pilih baju kurung...sebenarnya nak manja ngan ibu sebab dari kecik memang ibu yang pilih..so,bila nak pilih sendiri takot ibu tak suka...nanti nak pakai pon takot...anak mithali la konon...hehe!

Fakta 8 : ha...fakta yang ni mesti korang nak taw kan? Akulah MURID ke-3 TERBESAR masa sekolah rendah dulu...aku ingat lagi time darjah 3 dulu cikgu siap nasihatkan aku diet lagi kau...haha!dah nak besar aku nak wat cmne...mmg baka family aku kot!huuu..tapi tengoklah sekarang?haha...aku pekerja ketiga terkecik kot...slim lagi u!hehe!jangan ada sorang pon yang jeles okay?=P

Fakta 9 : Masih SINGLE but NOT AVAILABLE. (statement try test market) Bukan xlaku ok?tapi masih belum memikirkan ke arah itu...lagipon byk sangat komitmen skrg ni...sbb aku fikir bila da bercinta nanti tros kahwin lagi bagus...hehe!baru thrill..yucks!aku ke yang berkenyataan sebegini. Agak annoying di situ. Seakan tidak mempercayai diri sendiri..bukan tak nak tapi...nanti-nantilah!

Fakta 10 : Membuat 2 KERJA dalam satu masa...pagi di Jabatan Penerbangan Awam dan petang plak di Jalinan Kota dan Desa Travel..nak hidup beb!

Fakta 11 : Mula berkacamata sejak umur 7 tahun...wow!tiada apa yang hendak diwowkan...dan yang agak membanggakan kaca mata yang aku pakai sekarang ni usianya hampir mencecah 5 tahun...agak bangga di situ.

Fakta 12 : Fakta yang seterusnya aku ni TAK PANDAI MARAH. Paling marah pon aku diam je. Maknanya aku marah la tu..tp aku bukan jenis kerana nyamuk seekor kelambu dibakar...cuba untuk tidak menjahanamkan harta benda awam mahupun persendirian (barang-barang kat rumah) Alhamdulillah aku masih boleh mengawal kemarahan aku ni...hehe!

Fakta 13 : Tidak boleh hidup tanpa JAM di TANGAN. Penah sekali tu jam tertinggal kt ofis..tanggalkan sebab nak pi solat..bila xpakai jam 2 rasa masa ni cepat sangat berlalu...aku ingat aku yang da lambat dalam segala hal...bila da sampai umah tengok-tengok awal 1/2 jam dari yang aku sangkakan..hehe! Aku gak sangat minat pada watch tapi dalam koleksi ada 1 je sebab jam ni adalah salah satu perkara wajib dalam hidup aku...rasa sayang nk gantikan dengan watch yang lain...(eh..eh!baru aku perasan ada unsur-unsur setia di situ) sedar tak sedar da 4 tahun jam ni melekap kat tangan kiri aku ni...(tengok jam kat tangan..) *senyum*

Fakta 14 : Hanya ada FB sebagai satu-satunya laman sosial selain BLOG. Myspace or segala space telah diteminate...hehe! Apa-apa hal cari aku kt FB k?n also u can leave ur comment here.

Fakta 15 : Pasal ADDICT BERBLOGGING ni aku terlepas sahur pagi tadi...niat tu da mantap da! tapi tidor lewatnya pasal bukan takat terlepas sahur je...subuh aku pon kol 7..ish3!penangan blogging ni wehh...tapi xpe aku masih nak teruskan cabaran ni...dan yang faktanya 2 hari gak la aku try menyiapkan homework aku ni...semalam da wat separuh, hari ni sambung...yela kalu seharian aku keje mengadap pc ni boleh gak aku curi-curi online kan..kalau lecturer aku confirm dia da xterima...harap terima ye semua?hehe!

Bicarasikacamata : Harap dapat berkongsi idea dan buah fikiran di laman sosial bersama rakan-rakan online. Love them all.



.::Hello December, Im Shila!::.


Hello december! Hello bloggie!Hello everyone...hello...hello...hello! Can anyone tell me apa yang menarik mengenai bulan 12 ni ea?ish..ish..ish..terlalu banyak!Seperti yang diketahui umum bulan 12 adalah School Holiday!yayyyy!!!hohoho...(ala-ala santa gitu...hehe!) Semua orang kot suka bulan 12...especially budak sekolah...cuti dekat 2 bulan ooo....sapa xhappy?bukan budak sekolah je...mak bapak dorang pon tumpang sekaki...ada 2 pakat dok habiskan annual leave tok bersama anak-anak pergi Disneyland!disneyland ke?haha...ni secara khususnya...secara amnya balik kampunglah apa lagi kan?Aku pon happy skali ngan dak2 sekolah ni dan bagi pihak adik-adik aku yg masih di bangku sekolah...akan tetapi ini bukanlah bulan untuk HONEYMOON mahupon bersenang lenang di kala cuti ini kerana ketiga-tiga mereka akan menduduki UPSR,PMR dan juga SPM pada tahun hadapan!haha...masaklah mak ayah aku menggoreng anak-anaknya disitu.

Nak dijadikan cerita tercetusnya idea aku untuk terus melibatkan diri dalam berblogging secara seriusnya apabila sistem HRMIS kt ofis aku pagi tadi wat loklaq dia...aku ni keje data entry so 24/7 kene mengadap pc la kn...tapi bila dia da start wat hang dia jari telunjuk aku belah kanan ni gatal je nak klik button untuk aku meng'update entri-entri baru rakan blogger aku ni...baca punya baca sampailah aku terbaca entri Kak Cahaya Cinta Ilahi kita ni...wow!interesting.

Nak tau pa dia?hehe...(gelak kasik suspen)akan di upload di bloggieku setiap hari bermula 1 December 2010 hingga 31 Disember 2010...tunggu!

Bicarasikacamata : Sedang berusaha menghabiskan puasa ganti sementara waktu maghrib masuk pada pukul 7.00 malam =)

Sunday, November 28, 2010

.::WeekEnd With Girlfriends::.


Setelah hampir sejam aku ngan kema wat site visit sambil khatam beberapa buah buku resepi kt MPH alamanda 2 (kalau ada bahan-bahan masak 2 da masak agaknya chef 2 orang ni..haha!) akhirnya kitorang gerak gak g Roti Boy sementara nak tunggu geng joyahs yakni ain n alyaa 2 sampai...agak2nya ntah bape bakul la dorg dok ngumpat org sepanjang jalan dari PJ ke PJ...korg mesti blur kn?dari PETALING JAYA ke PUTRAJAYA lah...haha!sempat gak lah kema menghabiskan sekeping pizza mini...lapar gamaknya kema disitu...hehe!aku ley tahan lagi sbb da janji ngan joyah 2 keping ni nk pi melantak...dah lama xjumpa punya pasal tahan gak la sebab nk makan ngan dorg...ntah bape tahun ntah xjumpa kan mak?hajat2 dapatlah nandos tapi malangnya....korg tgk lah entri kt bawah ni ea...teruskan membaca!

Setelah tunggu punya tunggu datanglah 2 keping joyah ni dengan muka xbersalahnya....haha! sowie r aku kutuk korg berbakul2 dalam ni...padan muke!sape suh lambat..hehe!(gurauan dan hiburan semata okay!)

Bila joyah dan joyah bertembung berlakulah fenomena gerhana bunyi di Roti Boy itu..baik gerak cepat sblm kene halau ngan org RB 2...korg mmg gile dari dulu kn?especially ain 2...alya ni pon aku rasa da kene sampuk ngan si ain ni...hehe! so,nk makan kt mana ni?gile...1st time org nk g makan kene wat undi secara tradisional...pe lagi?Lat Tali Tamplom OLD TOWN!haha...ke OT r akhirnya...kempunan aku nk makan NANDOS...huh!xpe2....nextime aku pastikan kita ke Nandos!tunggu next reunion k?reunion ke?haha...xlayak dipanggil nama itu..papelah asalkan perjumpaan...hehe!da penat menaip so korg scroll la sendiri keh?=)

.::Lat Tali Tamplom Old Town::.


.::pOsedulukemashila::.


.::theJoyahs::.

For those yang nk cari tempat makan baru ley r try beberapa menu kat sini. Nilah antara menu yang berjaya menarik perhatin. Take a look k?

.::HainaneseChickenRice::.



.::BBQChickenRice::.


.::SuPremEReNdangChickEnRice::.



.::PEpsiflOatlimEjUicehAzelnUtfreezE::.


4 cawan mewakili empat orang n yang paling besar 2 mewakili orang yg paling kecik.ok x?haha!xsempat nk suap makan kt mulut ni dorg da start buka mulut....haih!sampai jiran sebelah meja 2 silih berganti tp korang xsedar2 lagi en dah bape lama korg membakul?apa la nk jadi oi...tp xpe kita update kn?haha...xnk malu punya pasal dan sebelum owner OT 2 hambat keluar baik blah cepat!dan nk bangun bayar sempat lagi smbg sembang balik...pehhh!kalu nk update ntah sehari semalam xhabis ain oi...haha!dah2...janji nk karok kn?jom!kita sambung kt SUPERSTAR plaks...hehe!kt sana ntah bape lagu ko goreng?mantap!mmg salute r korg...xpayah guna mic pon xpe...taw la bekas ahli kumpulan koir sekolah...haha!harmoni habis.




.::aktivitiOfdaDay::.


sebelum balik sempat lagi berhitea...hehe!nk bayar hutang punya pasal...ops!habiskan dulu sisa2 cerita yg xsempat nk kongsi tadi kn. Tapi mmg keje gile r xpenah aku makan secepat 2..menyembang punya pasal xsedar da nk maghrib...by the way, thank you guys for this happening weekend!hilang sikit tension aku dengan cite2 panas korg 2...huhu!thanks alot...we make sure this outing will be continuous okey?wacalu!

.::asal kosong je table 2?alyaa...kata nk open table?ehemmm2::.





.::hiteaAtSRNyumNyum::.


Bicarasikacamata : kecewa dengan kekalahan liverpool tp amat gembira dgn kehadiran 'sesuatu' dalam hidup akuh!

Tuesday, November 9, 2010

Kembali menulis...

Jari jemari kembali menari di lantai tari yakni keyboard (bukan Mari Menari tau..oh!lisa..huhu!)apabila ada cerita yg ingin dikongsi..ketika menulis aku baru je terima berita kematian seorang sahabat...Alfatihah...satu lagi janji Allah telah terlaksana...'setiap yg bernyawa pasti mati'...aku senyum hambar di sini...Allahuakbar! Baru2 ni gak ateh (adik ayah aku) ada tagged aku dua nisan arwah atok n nenek kt FB..walaupun hanya gambar..'A picture tells a thousand story' its remember me to mati! Hidup atas nama remaja bukan lesen untuk kita terus alpa dengan duniawi, pesan aku pada diri sendiri dan juga sahabat...sementara masih muda dan sihat nilah kita harus berusaha memperbanyakkan amalan...'ah,banyak masa lagi!'syaitan terus berbisik halus...tp macam mana bila da tua nanti?kita mana tahu tahap kesihatan kita...kuat ke kita?mampu ke kita nk men 'top up' bekalan akhirat dengan kesihatan kita yg xmenentu n bila da tua nan? Allah ada ke bgtau kita akan terus sihat sampai mati? ko tau ke ko mati sakit pe dan bila?masih berpesan pada diri sendiri. Sapelah yg bertuah yg still dapat 'wahyu' 2...mai la nak share sikit...=)Last word, sentiasa memperbaiki kelemahan dengan bermuhasabah diri...pen-off!

bicarasikacamata : Kembalilah pada matlamat hidup kita...untuk apa dan pada siapa?

.::abOut mE::.

My photo
Putrajaya, Malaysia
im nobody

.::Let's check this out::.

Hello there! Let me intro myself first. Dalam ic nama aku NUR ASILAH SUHAIMI but everyone out there call me shila. Lately, i found out yang aktiviti berblogging ni sangat sesuai dengan jiwa aku sekarang. Kalau sebelum ni aku lagi prefer berfacebooking but sekarang ni aku takde jiwa la kat FB tu. Drop by pon kejap-kejap je...hehe!

Dalam mencari diri sendiri ni banyak perkara baru yang aku jumpa. Mungkin dengan menulis di sini aku rasa puas dengan diri aku yang selama ni kelam mencari konklusi. Kerana secara lisannya, mungkin aku agak sukar untuk meluahkan kata-kata. Segala rasa yang dialami akan dicoretkan di sini untuk kepuasan diri dan tatapan bersama. Bingkisan mereka juga amatlah dihargai. Konklusinya, dengan rasa rendah diri saya mengalu-alukan ketibaan dan perkongsian rasa anda ke halaman ini.